Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Redbrick City FC 22 14 2 6 44
2 Norrtulls SK 22 12 6 4 42
3 Gimonäs FC 22 12 5 5 41
4 Kransen United FF 22 10 5 7 35
5 Mariebergs SK 22 8 6 8 30
6 Vasastan BK 22 8 6 8 30
7 Högalids IF 22 7 7 8 28
8 Wollmars FF 22 7 6 9 27
9 Skogås-Trångsunds FF 22 7 3 12 24
10 IK Hephata 22 5 7 10 22
11 Stureby SK 22 4 9 9 21
12 Saltsjöbadens IF 22 4 6 12 18

Match

Wollmars FF

1 - 1
Östermalms IP 1
25 maj 2018
20:00

Högalids IF

Referat

Referat: Wollmars FF - Högalids IF

Hej igen grabbar, det var ett tag sen jag skrev. Vi har gått väldigt bra poängmässigt sen sist. Tre matcher, sju poäng och bra spel, tycker i alla jag. Vår tre noll seger mot Stureby var rättvis , med tanke på att Stureby hade sin första målchans efter 53 minuters spel. Vi började matchen med att måla, Erik första minuten. Erik har ingen rackar rökare i sin högerfot, men att väldigt bra lungn, placeringsförmåga och ett väldigt fint sinne för var maskorna är i (motståndarmålet). Ovanstånde utnyttjade Erik till fullo med en halvhård bredsida, rakt framifrån innanför straffområdet. Vi ägde matchen totalt, med flera bra lägen. Kim nick från straffpunkten helt ren bland annat. Två noll målet fick Marvin utföra med en lung bredsia igen innaför straffområdet, men den stora orginasitören för målet, var vår älskade Olle. Olle vann boll ett flertal gånger på högersidan i genomhöjd med straffområdet och serverde Marvin bollen på ett silverfat. Tre noll målet var en kopia på två noll målet. Det var bara det att var Messis tur att sätta dit foten efter en underbar tvåfotare utförd av Olle. Det var faktiskt ganska lätt att ta ut matchens lirare, givetvis Olle.

Utskåpning av vär ärkerival Kransen U, var helt underbar. Jag kom för sent till matchen och såg bara sista halvtimmen och då ledde vi med två noll. Vad jag fick se var den billiga utvisningen på Sam efter två gula kort. Hellre en lite tveksam utvisning, än att domarna släpper matcherna till spelarna och deras hämder på varandra, efter oförätter. Men att man bara får ett gult kort när man kommer farande med dopparna uppe i luften som nu senast mott Wollmars, helt chanslös på bollen och klipper Olles smalben, är för djävligt. Det var bara rena turen att inte Olle vart ordentligt skadad. När jag påpekade att det borde ha varit rött, kanske lite väl tydligt. Så var domarens kommentar att han kan skicka hem mig. Jag åker väl vart jag vill!! En del av er trodde, att det var därför Olle fick ett underbart mål bortdömt på en hörna direkt in i mål. Enligt er spelare så var det ruff från Dogges sida enligt domaren som föranledde bortdömningen. Men enligt Dogge så var det han som vart fälld och inte vise versa. Men för att gå tillbaka till den roliga matchen mot Kransen U. Där jag såg riktigt roliga grejer. Där en Högalidare tog spelaren medans en annan tog bollen, i vårt försvarspel och vad jag njöt i den underbara solen. Sam vart utvisad stax därefter. Jag funderade på, månde vår två noll ledning hålla och att Kransen skulle flytta upp allt dom hade. Vi hade ett bra försvar som slog upp bollarna till en bollvinnade target i form av Marvin och som Marvin sög in bollarna. När vi har spelare som kommer i jupled med näsan mot motståndarmålet och Marvin i den poitionen så kan det bara gå på ett sätt. Jag tror att Marvin, Olle och Sunden behöver varandra samtidigt på planen, för att komma till sina fulla potentialer. Dom kompletterar varandra på ett underbart och matchvinnade sätt. Jag tyckte också att var bra att Kappa tar av en spelare och snackar med honom om inte spelaren tar sina uppgifter på plan, för det är ju ett lagspel vi sysslar med. Att vi skulle få klara oss utan Sam i nästa match, såg jag bara som en fördel. Vi gjorde tre baljor På 30 min med Sam utvisad och två med Sam på planen. Men ack vad jag bedrog mig, skulle det visa sig i nästa match.

Ja så var det Dax att bege sig till det fina Östermalm, med match mot Wollmar. Det ända utmärkande med Östermalm var dom höga parkeringskostnaderna, inte nått för fattiga Södermalmsbor. Jag såg fram mot matchen med tillförsikt, mycket med tanke på att vi är på gång ochWollmars ligger lite halvrisigt till. Jag tyckte att vi hade matchen i vårt grepp men Wollarnerna la sig inte frivilligt, utan sprattlade emot ganska envist. Kim kämpade på rätt så bra och hade en del dueller och vara nära att slita sig loss några gånger. Jag snackade lite med Sund efter matchen och han upplevde det som att det var en del inom laget som inte ville ha boll. Jag tror nog att det mer är att vi inte springer tillräckligt så att vi står i passningsskugga. Man står och väntar sig att få den spelad på foten istället för att ta ständigt nya löpningar och öppna upp ytor för kompisarna. Nog om det, vi vet alla hur man skall spela i teorin. Det är svårare att utföra det på planen. Men ett noll kom efter en haltimme. Det var Sunden som utförde ett resolut och bestämt jobb som friställde Simon i ett utmärkt läge från nära håll och ett noll var ett faktum. Det kändes jättebra då, med tanke på vilken superbänk vi hade att kasta in. Marvin den stora magikern och målgöraren, Jonas bolltäckaren som kan springa igenom ett försvar på egen hand, Rasmuss med sköna glidtacklingar och att inte förglömma Kalle the hammer med sin hyperfarliga nickar och löpningar. I första halvlek låg vi närmare två noll än dom ett ett, så det kändes verkligen lungt i halvlek, det här tar vi.
Wollmars började andra halvlek rätt så bra och låg på rätt så bra ett tag, dom satte hög press på oss och lyckades rätt så bra med det. Filmen fick utföra några svettiga räddningar, ala TV:e räddningar enligt egen utsago. Så när dom kvitterade på ett inlägg efter sjuttio minuter, så var det inte helt oväntat. Marvin kom in och höll lekstuga med Wollmars, flera gånger det var bara det där att få in bollen också. Vilket domaren hjälpte Marvin med att inte få in, för när han är loss och ska slå in bollen, så blåser domaren av för att ge oss frispark. Men dessförinnan slog Olle en hörna ala Nacka Skoglund, som jag sett live flera gånger. Det hade blivit årets balja, om det inte hade blivit bortdömt, se ovan. Vi var det klart bättre laget, så det här kändes som en förlust och stämningen i omklädningsrummet efter matchen var inte att leka med. Jag har väldigt svårt att ta ut bästa Högalidare för det var många jämnbra spelare. Men jag tycker att Marvin förtjänar titeln, det var bara det där med att måla.

Med vänlig hälsning 99:an


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Simon Rosenberg 1 1 0 0 0 1
Douglas Karlström 1 0 0 0 0 0
Erik Lundh 1 0 0 0 0 0
Felix Agathon Ericson 1 0 0 0 0 0
Jacob Stenblom 1 0 0 0 0 0
Kalle Hammargren 1 0 0 0 0 0
Karl Olsson 1 0 0 0 0 0
Kim Hiltunen 1 0 0 0 0 0
Nils Sjösten 1 0 0 0 0 0
Olle Siösteen 1 0 0 0 0 0
Rasmus Hultberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Anders Filhm 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 19 aug 2018, 20:00 Högalids IF - Wollmars FF 1 - 3